Käsi- ja taideteollisuussanasto suomi-englanti-suomi (Glossary of Arts and Crafts)
appliqué - applikointi

tilaukset:
Porvoon Julmapaino
Mustapellontie 12
36600 Pälkäne
verkkosivutSamalta tekijältä:
Sew Many Flags


Linkkejä
:


BookPlus

Suomalainen kirjakauppa

Akateeminen Kirjakauppa

Yrityskirjat

Wetterhoff College

Käsityöyrittäjät

Artelina Sewn Flags

Käsityöideoita

Toikabertha - avaran pääntien leveä pitsikaulus needleweaving - revinnäiskirjonta sari loom knot - surmansilmukka-estesolmu sack-back - pääntielle laskostettu laahus slip knot - vetosolmu

 

Käsi- ja taideteollisuusalan sanasto 
suomi-englanti-suomi 
A6, 260 sivua
ISBN: 952-5424-10-3
A6, 260 sivua, ovh noin 10,- e

Tämä käsityösanakirja on investointi, johon jokaisella suomalaisella käsityön ystävällä on varaa. Se on saatavilla hyvin varustettujen kirjakauppojen ja käsityöliikkeiden kautta (viereisestä linkkilistasta löydät muutaman niistä - jos tiedät muun hyvän paikan, josta kirja on saatavilla, kerrothan meille, niin lisäämme sen listaan). Useimmat kirjakaupat hankkivat sen sinulle pyynnöstäsi, jos sitä ei satu olemaan hyllyllä juuri sillä hetkellä. Voit tilata myös suoraan kustantajalta, varsinkin suurempia eriä. Lukijoilta saatu palaute on ollut hyvin myönteistä - kirja nähdään hyödyllisenä sanastoltaan ja kätevänä kooltaan. Myynti on jatkunut tasaisesti ja myyty kappalemäärä on ylittänyt tekijän odotukset. Kiitos kaikille kirjan hankkineille!

Kustantaja: 
Porvoon Julmapaino 
Olavi Suomalainen

Mustapellontie 12
36600 Pälkäne
, Suomi
julmapaino@pp.inet.fi

Tekijä:
Anja McGifford

Tämä sanakirja on tarkoitettu suomenkielisille käsityöläisille, käsi- ja taideteollisuusalan opiskelijoille ja kaikille käsitöistä kiinnostuneille.

Kirjasta löytyy etenkin tekstiili- ja vaatetusalan erikoissanastoa, mutta mukana on runsaasti myös puu- ja metallialan sekä kuvataiteiden termejä. Pääpaino on nykykielen ilmaisuissa, mutta mukaan on otettu myös vanhempia, käsityön historiassa käytettyjä sanoja. Niistä, kuten puhekielen ilmaisuista, on erikseen maininta sanan yhteydessä.

Kirjan on koonnut Suomessa opiskellut ja nyt Australiassa työskentelevä ompelu- ja vaatetusalan ammattilainen. Sanojen valintaperuste oli hyvin käytännöllinen; jos hän oli tarvinnut sanaa omassa työssään, tai näki sen hyödylliseksi toisten käsityöalojen harjoittajille, sana otettiin mukaan. 

Erikoissanasto sisältää kangaspuiden osien ja muiden kudontatarvikkeiden nimiä, työkalujen, kudosten, neuleiden, työkalujen, työtapojen ja vaatekappaleiden nimiä. Monia tämän käsityösanaston termeistä ei löydy yleissanakirjoista. Poikkeuksia on. Mukana on adjektiiveja ja verbejä, jotka ovat yleiskielen sanoja, mutta tarpeellisia käsityöläisellekin; värejä, muotoja yms. Löydät ne kaikki helposti tästä kätevänkokoisesta kirjasta.  

Kirja sisältää noin 15 000 hakusanaa käännöksineen ja selityksineen. Joitakin sanoja on selvennetty piirroksin. Voit myös vertailla eri maissa käytettäviä mittayksikköjä, ja vaatteiden ja kenkien kokonumeroita. Uuteen, 2005 ilmestyneeseen painokseen on lisätty kuvia, ja sanastoa on tarkastettu.

Jos haluat lisätietoja maksutavoista tai toimitusajoista, kirjoita kustantajalle.

Kommentit kirjan sisällöstä ovat myös hyvin tervetulleita. Voit lähettää ne tekijälle.

Muita kirjoja samalta tekijältä: www.sewmanyflags.com 

Huom! Viime aikoina on ilmaantunut useita amerikkalaisia ja australialaisiakin verkkokirjakauppoja, jotka väittävät myyvänsä tämän sanakirjan vanhempaa, kovakantista painosta. Tuota painosta tehtiin hyvin pieni määrä, eikä sitä ole ollut saatavilla 1995 jälkeen. Ainoa yhä saatavilla oleva painos on Porvoon Julmapainolta.


Glossary of Arts & Crafts
Finnish - English - Finnish

(3rd edition 2003) A6, 260pp
ISBN: 952-5424-10-3
10,- e

Author: Anja McGifford


Publisher: Porvoon Julmapaino,
Mustapellontie 12, 36600 Pälkäne, Finland
julmapaino@pp.inet.fi 


This pocket size illustrated craft dictionary is a great help for a craftsperson, student or hobbyist who needs a special dictionary for English and Finnish craft vocabulary. You will find names for tools, techniques, materials, shapes, styles, colours, and many others. When choosing the words for this glossary the principle was a practical one; if it was a useful word for a craftsperson, it was included. With this book you can easily translate craft books and magazines.

If you have any comments about the contents of the book, please write to the author. For information about delivery details and price, please contact the publisher.

Please note that there are some, mainly American and Australian book selling websites claiming they have a self-published hard cover version (first edition) of this book available. Please be aware that the hard cover edition of Glossary of Arts & Crafts has not been available since 1995 (and the print run was very small).  The only edition still available is from Porvoon Julmapaino, Finland.

käsityösanakirjan kansi kuva- suomalaiset vipukangaspuut - Finnish style countermarch weaving loom picture rukin osat - parts of a spinning wheel

Palautetta lukijoilta:
Kirjoita, ja kerro muillekin, mitä mieltä olet sanakirjasta. Suositteletko sitä? Löytyikö siitä sana, jota etsit? Luvallasi julkaisemme mielipiteesi tässä:

"...kirja on hyvä ja tulee tarpeeseen." (Hannele)

"Tässä sinulle, käsityön ystävä, kirja, jota olet aina halunnut!" (Tuula)

"... olen hyvin tyytyväinen näkemääni." (Arja)

"Kiitos sanakirjasta! On hienoa, että joku on tehnyt sellaisen. Sieltä löytyy näppärästi kaikenlaisia sanoja." (Riitta)

"Onnittelut todella näppärän ja tarpeellisen kirjan kustantamisesta! Anja McGiffordin sanakirja on aivan mainio apuväline opettaessani tekstiilikäsitöitä englanninkielellä." (Anne)

"... huomasimme näitä Hobboks harrastekirjakaupassa pari viikoa sitten ja ostimme "kaupan tyhjäksi". Tarpeeseen tuli sekä meille kaikille henk.koht. että myös työkäyttöön. Kiitos!" (Minna)lähetä meille mielipiteesi


alkuun

linkkejä:
www.bookplus.fi
www.suomalainen.com
www.akateeminen.com
www.yrityskirjatruneberginkatu.fi
www.wetterhoff.hamk.fi
www.suomentaitoverkko.fi

 
Sanakirjaa löytyi mm Akateemisen Kirjakaupan hyllyiltä toukokuussa 2007.
copyright © 2003-2015 McGifford, Anja
Tämä sivu on päivitetty:

.